torsdag 28 februari 2013

En stjärna är född

Idag bloggar jag som DT för Mollys och jag har gjort ett kort till en kollega vars syster skulle få en son - och igår berättade hon att han fötts. Det blev en liten Charlie. Stort Grattis!

För att se material och hur jag gjort kortet, kika in här!
 
 
 
 
 
Ha en härlig sista dag på februari! 

Kram


 

onsdag 20 februari 2013

Tilda with big Tulips

Idag har jag gjort ett DT-kort till Mollys igen. Ibland får jag inspiration från ett papper, ibland från den stämpel jag ska använda. Det senare blev min inspiration till detta kort. Den söta Tilda stämpeln från senaste Magnolia kollektionen är så fin med det långa håret och de stora tulpanerna. Jag ville ha mycket blommor och detaljer på mitt kort och det tog ett tag innan det blev klart, men det är kul när ett kort växer fram lite bit för bit innan det till slut känns helt färdigt. För mer detaljer kring material och hur jag gjort kortet, kika in på Mollys HÄR.
 
 
 
Tack för att Du tittade förbi!

Kram


  

lördag 16 februari 2013

Du gör mig glad

Idag bloggar jag som DT för Mollys igen och jag visar ett chokladkort. Det var ett tag sedan jag gjorde ett sådant, men det är ett roligt kort att ge bort till någon för att visa uppskattning. Jag ska ge den till en vän som betyder mycket för mig och vill visa henne det med en bit choklad. Det kan ju aldrig bli fel :)

För materiallista och hur jag gjort kortet, kika in på Mollys.
 
 
 
 
 
 
Ha en mysig helg och tack för att Du besökte mig idag!

Kram




torsdag 14 februari 2013

Always on my mind - forever in my heart

Idag är det Alla ♥ Dag och jag tycker om att kunna ge bort en uppskattning till någon jag tycker om. Då jag legat hemma och varit sjuk den här veckan är jag glad att jag lyckats få till ett kort till min sambo som jag tänkte dela med mig av idag. Jag håller på att experimentera med att ta bilder just nu och försöker lära mig att använda ett minifotolabb som jag fick i julklapp ifjol, men inte använt så mycket. Bilderna blir bättre, men det är lite övning för att få till de bästa bilderna med ljussättning och allt. 

Kortet blev iallafall så här:
 
 
Jag har använt vit cardstock och papper från Panduro. De små tags/biljetterna på högersidan kommer från ett papper från Maja Design - Vintage Summer.
Stämpeln kommer från Magnolia och jag har målat med Distress Ink färger och vattenpensel. Jag har använt lite Stickles Stardust på spetsen och hårbanden. Runt motivet har jag stämplat med andra stämplar från Magnolia. Textstämpeln kommer från Gummiapan.
 
Rosor och pyntebär ovanför en bit spets och bladen och hjärt swirlen kommer från Magnolia. Jag har lagt lite Crackle Paint på rosorna. Gillar den effekten vilket Du borde veta vid det här laget :)

Jag hoppas Du får en fin Alla ♥ Dag hur Du än firar den. Tack för att Du tittade förbi.

Kram



onsdag 13 februari 2013

Du gör mig lycklig

Idag bloggar jag som DT hos Mollys. På torsdag är det Alla hjärtans dag och jag gillar att göra dessa kort. Tiden brukar inte räcka till alla kort jag vill göra, men i år har jag lyckats få till mer än ett :) Det kort jag visar idag är ett kort i rosa och brunt, lite annorlunda för att vara mig, men det blev bra färger ihop tycker jag. 

För att se vad jag använt för material och hur jag gjort kortet kika in HÄR.
 
 
 
 
Ha en fin onsdag!

Kram



söndag 10 februari 2013

Grattis till nya jobbet!

Efter en lång och tuff arbetsvecka avslutade jag min lediga helg med att bli förkyld! Jag som hade tänkt hinna med så mycket, men orkeslös som jag är blir det till att vila...

Vi var och tackade av en tjej som slutat på vårt jobb för en tid sedan, och det var med blandade känslor. Den här tjejen är en otroligt fin människa och hade ett sånt driv och engagemang på jobbet, vilket alltid fick med mig och många andra i sin energi. Det var alltid så roligt när vi jobbade tillsammans och jag visste att hon med sitt driv och starka personlighet någon gång skulle hitta ett annat jobb. Jag önskar dig all lycka på ditt nya jobb, men du kommer vara saknad på ditt gamla ♥ 

Mitt kort blev ett typiskt "Åsalill" kort. Jag har fastnat lite i detta nu, hoppas Du har överseende!
Jag har använt vit cardstock och mönsterpapper från Maja Design - Vintage Summer Basics. Dekorationer är wellpapp, gasväv, kakservett, spets samt vit tag med vitt och brunt snöre.
Stämpel motivet kommer från Magnolia och är nog en favorit hos mig. Den är så användbar och jag gillar att måla den. Här har jag målat med Distress Ink färger och vattenpensel. På blommor har jag lagt lite Stickles Stardust. Runt motivet har jag använt en post stämpel från Magnolia, Grattis stämpel från Gummiapan samt blom stämpel från Stempelgledje. Jag har även satt några halvpärlor runt motivet och även en på skon :)
Några rosor och pyntebär i hörnet med staket och blom swirl från en Magnolia die.

Tack för att Du tittade förbi och ha en härlig söndag!

Kram


fredag 1 februari 2013

Du finns i mina tankar

Ibland blir en beställning på ett kort så mycket mer. En tanke, en reflektion och en känsla. Att förlora någon är förfärligt. Att förlora ett barn borde inte finnas och jag kan inte säga att jag förstår, men jag kan känna smärtan och sorgen i det hela. 

Detta kort skulle bli till denna vän som förlorat sitt barn strax innan jul. Jag gick in i en känsla, och känslan avspeglade sig i kortet. Det är lite smärta, men ljuset i kortet reflekterar hopp och tro och att det blir ljusare, när det mörka lagt sig. Rosen är svartröd, men glittrar. Efter regn kommer solsken, heter det inte så! Så här blev mitt kort:
 
Jag har använt vit cardstock och mönsterpapper från Magnolia. Bård kanten, staketet samt bladen är dies från Magnolia. Andra dekorationer är wellpapp, gasväv, kakservett, spets samt halvpärlor.
Motivet kommer från Magnolia och jag har målat med Distress Ink dynor och vattenpensel. På spets och ros har jag lagt Stickles Stardust. Texten på sidan kommer från Gummiapan.
Blomhörnet pryds av rosor, pyntebär samt pärltråd. Jag har även lagt lite Stickles samt Crackle Paint på rosorna.
På staket och tag har jag stämplat med en poststämpel från Magnolias senaste stämpelkit. En liten ängelcharm har jag hängt i ett snöre i tagen.
 
På insidan har jag skrivit en text som beställaren ville ha med i kortet. Den är så fin och lyder:

Trots att tårar faller torkar inte själen ut.
Trots att hjärtat blöder, tar livet inte slut.
Trots att allting rasar, fortsätter läpparna att le.
Trots att man är förblindad av sorg,
fortsätter ögat ändå att se!

Idag skänker jag en tanke till de som förlorat någon och ger samtidigt en tanke till mina nära och kära som finns här för mig! Ni betyder allt! Ta inget för givet!

Kram