söndag 24 april 2011

Påskkort

Årets påskkort är avklarade och så här blev de:


Magnolias stämpel där hon hoppar upp ur ett äggskal tycker jag är så söt. Den är utstansad med en Nellie Snellen die. På bakgrundspapperet och på tagen har jag stämplat med Tim Holtz olika stämplar.Jag har använt samma stämpel på det här kortet och det lila papperet i mitten är även det stämplat med en stämpel från Tim Holtz. Dessa stämplar är så användbara och det ser nästan ut som att de redan finns på papperet. 
 

På det här kortet har jag använd mig av två av de nyare Magnolia stämplarna som jag sedan maskat ihop. När jag maskar stämplar jag först det motiv jag vill ha överst - i det här fallet var det tjejen med kaninen. Efter det stämplar jag samma motiv på en postit lapp som jag sedan klipper ut. Den mallen lägger jag sedan över den första jag stämplat och stämplar därefter ett nytt motiv - här blev det kärran med blommor. Efter det ser det ut som det är en och samma stämpel! En mycket användbar och rolig teknik att göra. Jag har sedan färglagt motivet med promarker pennor. Himlen har jag färgat in med Distress Ink Stormy Sky med en vattenpensel.
 

På det här kortet har jag gjort tre maskningar. Först Magnolia flickan som håller i ett ägg. Efter det träbänken som hon sitter på och till sist bakgrunden med moln och blommor. Gräset och himlen har jag färgat in med en svamp med färgerna Stormy Sky och Forest Green. Kycklingen, som också kommer från Magnolia har jag satt dit i efterhand med en glue dot.


 

Det sista påskkortet jag gjorde blev ett staffli-kort. Ett lite roligare kort att ställa fram på bordet där även hälsningen syns samtidigt. Även på det här kortet gjorde jag tre maskningar. Flickan med ägget längst fram, gungan hon sitter på och sist bakgrunden. Himlen och gräset är färglagt med vattenpensel medan övriga är färgat med promarker. "Stoppet" för att få sidan att stå är gjort genom att jag skar ut en bit papper som jag tyckte passade i den vinkel jag ville få kortet att stå i. Kanten stansade jag sen ut med en Martha Stewart stans som heter Floral Vine. Den färglade jag sedan genom att gnugga in distress ink färgerna Spiced marmelade och Mustard Seed. Mall på att göra ett staffli-kort hittade jag härInga kommentarer:

Skicka en kommentar