måndag 19 november 2012

Älskade far

Förra helgen var det farsdag och jag hann inte klart med mitt kort. Då jag jobbade och vi bor 10 mil ifrån varandra så sågs vi inte förrän denna helgen istället. Jag gjorde inte ett kort, utan dekorerade en pringles burk, som ändå hade varit för stort för att skicka. Jag har sett några varianter på dessa och när jag hade en tom, så fick det bli mitt farsdag"kort" för detta år. Så här blev det:
Jag har klätt burken med papper från Prima och lagt en spetskant nedtill. Texten har jag skrivit ut på datorn och det är samma som från en stämpel från Papermaze.
I hörnet av texten har jag satt lite blommor samt lite gasväv och en fjäder.
Locket är målat med svart akrylfärg och här har jag använt ett papper från Panduro. Fjärilen och blad kvistarna en stansar från Martha Stewart.
Jag har alltid velat pröva på att göra en korsettrygg och fick tillfälle till det på den här burken. Jag har använt svart wellpapp som jag satt öljetter i och därefter knytit med svart siden band.
Papperet är rivet och jag har vikt ut det för att göra en lite snyggare öppning på baksidan. Insidan och utsidan är klädd med rosor, kvistar samt lite pärltråd och en fjäder.
Över ena sidan har jag satt en bit papper från Graphic 45 som innehåller bilder på en skjorta, krage och en fluga. Jag tyckte det passade så bra in på detta farsdagsalster. Jag har även använt mig av lite punchinella som jag satt fast under wellpappen.
Nedtill har jag satt dit lite kugghjul som är en die från Rox stamps. Dessa har jag stansat ut i metalltejp som jag sedan lagt i en embossingfolder för att få lite präglat mönster i. Sen har jag färgat dem med svart akrylfärg samt lite bronsfärgad Alcohol Inc för att få ett metallutseende.
 
Under locket har jag lagt svarta halvpärlor och även satt dit två svartvita brickor från Prima. Jag har haft dessa ett tag men inte vetat hur jag skulle dekorera med dem. Nu fick jag äntligen använda dem. Gillar dem jättemycket.

Det blev mycket bilder idag, men det är svårt att visa när det är så mycket detaljer runt hela. Det var jättekul att göra denna burk så nu måste jag käka en massa pringles för att få tomma burkar, för att kunna göra fler :)

Tack för att Du tittade förbi!

Kram9 kommentarer:

 1. jag säger bara skitsnyggt..... och vilken bra idé
  kram
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Så himla läckert, ursnyggt!

  KRAM SUSY

  SvaraRadera
 3. ÅHH WOOW sååå himla läckert, såå snyggt med korsettryggen och kugghjulen, ja jisses allt är bara sååå LÄCKERT :)

  KRAMAR MAJSAN

  SvaraRadera
 4. Helt underbart kort. Kan inte fatta hur du kan fixa så som du gör. =) Vad hade du i burken då?? Kram

  SvaraRadera
 5. Mycket vackert gjort! Du skall vara stolt, burken är jättefin.
  Fick din pappa något i eller gav du bort den som den är?
  Kram

  SvaraRadera
 6. meget smukt, din far syntes helt sikkert om den

  SvaraRadera
 7. Vilket häftigt kort! Det är ju alltid klurigt tycker jag att göra till killar men detta var ju läckert. Så många fina detaljer att titta på också. Ha en trevlig kväll, kram

  SvaraRadera
 8. Men dra mig! GUD vad fint och vilket jobb du lägger ner på dina kort!!! Mäkta imponerad! ;) Ha det bra! Kram

  SvaraRadera
 9. Svar: Tack så mycket för att du berömde mitt kort. Det gör mig glad att du hittade en detalj som du tycker om. :)
  Dina fina ord är rörande och betyder mycket - tack!

  Kram

  SvaraRadera