lördag 25 juni 2011

Kavaj och västkort

Min kära pappa fyller år på måndag och jag ville pröva på att göra ett lite annorlunda kort till honom den här gången. Jag försökte mig på ett kavaj och västkort och det var en hel del moment och flera timmars jobb för att få det klart, men det var jättekul att göra. Och resultatet blev jag nöjd med för att vara första gången jag provade. Så här blev resultatet:

FramsidanInsidan
(när jag tog bilden hade jag inte hunnit satt fast skjortan i kavajen)
Inner insidan

Kavajen är gjord i brun cardstock och även fickbeslagen är från samma papper och chalkade med Distress Ink dynan Vintage Photo. Jag har klippt ut en bit vit cardstock till näsduken. Kavajstängningen sitter fast med hjälp av magneter.

Skjortan och den lösa kragen är gjord av vit cardstock och kragen fäster också med hjälp av magneter. Västen är ritad efter skjortan och likadana fickor är gjord på denna. Slipsen/Scarfen, som är en bit brunt band, var lite pysslig att få till, men den är fäst med en silverbrad och tejpad på baksidan. Sedan har jag tagit en bit vit papper och fäst över.

Klockan är en silver charm som är fäst från en silverkedja jag köpt från Panduro. Med ett litet snitt ovanför fickan går den att stoppa i precis som en vanlig ficka. 

På insidan av skjortan har jag dekorerat mitt kort och skylten är en die från QuicKutz som heter Sign. Grattis stämpeln kommer från Reprint, som är embossad med svart embossingpulver. Bokstäverna i pappa är utstansade från ett alfabet som heter Aquarius. Över dem har jag sedan lagt Crackle Accents för att få dem att krackelera. Stämpeln kommer från Bildmålarna och från kollektionen Små Bevingade Vänner och heter Jag är din ängel. Runt omkring har jag stämplat med clearstamp stämplar från My Garden.

Det var ett jätteroligt kort att göra, även om det har tagit mycket tid. Grattis på födelsedagen pappa!

Kram

2 kommentarer:

  1. Oj, vilket fint!!! Vilket detaljarbete! Det kommer han absolut att bli glad över att få!

    SvaraRadera
  2. Jisses!!! Vilket fint kort! Superduper!!!

    SvaraRadera