söndag 18 december 2011

Julmarknad Norra Berget 2011

Tiden går så himla fort nu. Två arbetsdagar till innan jag får några dagars julledigt. Det ska bli så skönt. 

Julmarknaden gick jättebra, men jag var helt slut efteråt och all tid och arbete som låg bakom att fixa och ordna allt var större än jag trott. Men det var roligt att göra och tack till alla som kom och stödde vårt arbete.

Jag har gjort en ganska omfattande sammanfattning av allt jag gjort och skapat, så håll till godo!

En bild från vårt marknadsstånd:

Vi hade ganska mycket olika saker på vårt bord. Det var svårt att välja bort något, så det fick bli följande:
*Tändsticksaskar, 3 storlekar
*Dekorerade ljus, 3 storlekar
*Kit med ljus och tändsticksask
*Kort, 4 storlekar
*Flaskkort
*Kylskåpsmagneter
*Bokmärken
*Tags
*Nåldynor
*Virkade kakor (Lisa-Lilly)
*Papperspåsar
*Cupcakes hållare
*Chokladkort
*Hemgjord marmelad och senap
*Hemgjord kola, nougat och biscotti
Hemmagjord senap och choklad- och hallon marmelad var det många som gillade. Vi hade gjort egna tags där vi skrivit ingredienserna på baksidan och vi hade även smakprov på dessa vilket var mycket uppskattat.
 Bokmärken och tändsticksaskar fick hänga i en tvättlina i taket.

Jag gjorde en lite annorlunda variant på mina bokmärken där de sitter i bokens hörn. 
På vissa stansade jag nederkanten med en kantstans. Här är det Martha Stewarts Doily Lace, som jag gillar jättemycket.
Jag gjorde några kylskåpsmagneter där jag använt olika stämplar som jag embossat och på de flesta har jag använt Distress Ink dynor för att gnugga in olika färger.
 Chokladkort var något jag gjorde i olika varianter. En rolig och fin ge-bort-present. 
Jag använde mig av Marabou Premiums choklad som är 70%. Själva fodralet är gjort i cardstock i olika färger och sedan ett mönstrat papper ovanpå som är lite smalare. På vissa har jag använt färdiga bilder att dekorera med. Kortet till höger har jag målat en Magnolia stämpel där jag även maskat in stämpeln "Stilla natt" från Slöjd-Detaljer. Lite band och blommor och sedan färdigt att ge bort!
Flaskkort är också en bra ge-bort present och där gjorde jag bl a julmotiv, grattis samt några vintage motiv.
 Små tändsticksaskar där jag hade två värmeljus i varje förpackning. 
  Mellanstora tändsticksaskar förpackade jag på samma sätt.
 
Jag gillar att använda de söta vintage bilderna som finns i alla möjliga varianter. Kanterna är ruggade och hörnet invikt. Ett snöre där jag fäst en liten knapp samt en blomma med kvistar fick bli motivet på denna ask.

De stora tändsticksaskarna med olika julmotiv är både lättare och roligare att dekorera då det är större yta.
För det mesta använde jag färdiga bilder, men på några var det målade motiv. Den till vänster längst ner är Bildmålarnas stämpel som är målad med Promarker pennor. Stämpeln till höger längst ner kommer från Slöjd-Detaljer.
 Några av de kit med ljus och tändsticksask jag gjorde.
Jag hade några små ljus som jag dekorerade och slog in i cellofan.
De mellanstora ljusen hade jag gjort mest av och de slogs in på samma sätt.

De största ljusen var mycket populära och tog slut fort. De tog lite tid att göra, men de blev väldigt dekorativa och fina. 
Jag hade även dekorerat några papperspåsar i lite olika färger och dekorationer.
Tags att hänga på julklapparna är lite roligare än en vanlig klisterlapp. Jag gjorde några olika varianter och fäste ett rött snöre upptill.
På den här har jag maskat två stämplar från Slöjd-Detaljer som jag sedan gnuggat in Distress Ink färger. Över har jag sedan penslat på Rock Candy för att få den att krackelera.
På en annan har jag också använt Rock Candy och därefter Distress Crackle Paint Picket Fence för att få en vit krackeleringseffekt. Jag har sedan haft lite glitter stickles på utvalda ställen, vilket inte syns så bra på den här bilden.
Denna tag är helt färgad med Distress Crackle Paint Picket Fence. Stämpeln kommer från Panduro och ängeln från You Do
Den här tagen har jag prövat en ny teknik där man strör embossingpulver Clear över motivet och värmer och upprepar detta ca 8 gånger. Efter det lägger man in motivet i frysen en stund för att sedan ta ut det och knacka lite lätt för att få den att spricka fint, som ett gammalt foto. Det var lite jobbigt att värma flera gånger men resultatet blev mycket bra. Testa!
Mina nåldynor var roliga att göra, men det går åt mycket material. Jag har använt kuddstopp, tyg, band och spets samt dekorerat dem med olika blommor och blad. 
Cupcakes hållare är ett dekorativt omslag till sin cupcake och jag köpte flera sådana när jag var i New York ifjol. Dessa har jag stansat ut själv i vanligt mönster papper och de går att återanvända om och om igen.

Kort gjorde jag i tre olika storlekar. De allra minsta var 5*7 cm och perfekt att hänga i en blombukett. I hörnet har jag stansat ett hål och fäst en öljett som jag sedan hängt ett band i. Mellankorten var 10*15 och de största 15*15 cm. Stämplar från Magnolia och Slöjd-Detaljer och motiven är målade med Promarker och MCP-teknik.

Jag tror det var allt och hoppas ni orkat läsa ända hit. Det blev ett låångt blogg inlägg idag, men det var ett tag sedan och ni kanske förstår att jag varit lite trött efter det här ;) 

Nu ska jag slå in lite julklappar och vila lite innan jag ska göra ett sista julkort för det här året. 


Ha en mysig söndag och fjärde advent!

Kramar till dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar