söndag 3 juli 2011

Mini ask kort

I helgen har det varit lite sämre väder och det har passat perfekt för att pyssla lite. Jag blev klar med ett bröllopskort (visas senare) och sedan har jag gjort ett grattiskort i form av en minibyrå eller miniask. Det är roligt att göra lite annorlunda kort att ge bort och i det här går det att lägga ett presentkort eller som jag tänkte lägga i - ett par trisslotter.

Jag hittade ett så fint papper i min pappershög, men vet inte riktigt var jag köpt det. Det är grå/beige vintage stil på papperet med turkos färgade rosor på. Kortbasen är av grå cardstock och jag har sedan klippt bitar av papperet och klätt alla kanter med det. Samtliga kanter är chalkade med Chesnut RoanPå ovansidan har jag fäst några rosor som jag glittrat med Stickles Platinum. Kvisten och fjärilen kommer från Marha Stewart stansar. Texten är utskriven på datorn och heter Ginga.
 
Viker man upp kortet så har jag stämplat en text från Inkido på vänster sida som heter Värme. Jag har stämplat med Distress Ink Walnut Stain och sedan strött över embossingpulver Clear som jag sedan värmt för att få en relifeffekt. På andra sidan har jag stansat ut en grå ruta med en Spellbinder som heter Labels Seventeen. Jag har målat en stämpel från Magnolia med Promarker pennor.
Som knopp på den utdragbara asken har jag fäst en Pearl Brad från Elements. Inuti lådan har jag dekorerat med samma papper och även fäst likadana rosor och kvist som på ovansidan. Längst in har jag satt en text med typsnittet Ginga som det står Lycka till på, då jag ska lägga i mina lotter sedan. 

Ha en fortsattt trevlig söndag!

Kram 

3 kommentarer:

 1. Fin vintageask!Det är resan en vinst att ha fått en sådan fin ask!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin ask!!! Kul med kortet som sitter ovanpå asken. :-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. O, vad mycket jag fint jag hittade här i din blogg. Den här asken/kortet var ju bara sååå ljuvlig. Vill jag också göra:)

  Kram Linda

  SvaraRadera